Općina Josipdol

grb140x180

Veseljko Šegan dobio vrlo visoko priznanje Hrvatske vatrogasne zajednice

U Otočcu je 3. svibnja 2018., održana Svečana sjednica Skupštine Hrvatske vatrogasne zajednice u sklopu obilježavanja 150. obljetnice rada Dobrovoljnog vatrogasnog društva Otočac. Svečanoj sjednici Hrvatske vatrogasne zajednice prisustvovali su predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i predstavnici Državne uprave za spašavanje Ličko Senjske županije.

Skupštinu je otvorio predsjednik HVZ-a Ante Sanader, a tom su prigodom uručena priznanja za Najpothvat u vatrogastvu za 2017. godinu te najviša vatrogasna priznanja za životno djelo u vatrogastvu, povelje i plakete s likom Gjure Stjepana Deželića i Mirka Kolarića.

Izuzetna nam je čast što je naš sumještanin, a počasni predsjednik DVD-a Josipdol, Veseljko Šegan dobio POVELJU MIRKA KOLARIĆA, visoko vatrogasno priznanje za životno djelo, koje je drugo najviše po rangu odličje u Republici Hrvatskoj koje jedan vatrogasac može dobiti.

Čestitamo mu od srca.