Općina Josipdol

grb140x180

Restoran Gradina dobila oznaku TRADITONAL FOOD SPOT

Turistička zajednica Karlovačke županije posljednjih nekoliko godina fokusirana je pored cikloturizma i staza za nordijsko hodanje i na gastronomiju – odnosno promociju autohtone kuhinje i na taj način jačanje prepoznatljivost Karlovačke županije.

Cilj zajednice je , kroz suradnju sa ugostiteljima istaknuti tradicijsku kuhinju i ponuditi autohtona jela na jednom dodatnom jelovniku, koji je vizualno ujednačen u svim restoranima koji su se uključili u projekt, a dobiti će i pločicu koja će biti istaknuta na ulazu u restoran sa oznakom:

 

 

TRADITONAL FOOD SPOT

 

 

U suradnji sa ugostiteljima razrađeni su kriteriji koje restorani moraju ispuniti kako bi im bila dodijeljena oznaka TRAD FOOD SPOT, a naglasak je na zastupljenosti tradicijskih jela na jelovniku- bazirana na lokalnim namirnicama: ponudi lokalnih vina, lokalnih žestokih pića, sokova, sireva, ogulinskom kupusu (koji je jedina namirnica iz naše županije koja je dobila EU oznaku zaštite izvornosti), divljači, gljivama, slatkovodnoj ribi, janjetini, (najdužoj) štrudli, knedlima od šljiva, ogulinskoj masnici,dugoreškoj žuljici….

Cijeli projekt promovira lokalne restorane, što predstavlja primjer suradnje javnog i privatnog sektora.

S ponosom vam javljamo da je jedna od pločica zauzela svoje mjesto na ulazu u josipdolski restoran Gradinu.