Općina Josipdol

grb140x180

Izjava o pristupačnosti

 

IZJAVA O PRISTUPAČNOSTI 

Kao tijelo javnog sektora, Općina Josipdol nastoji svoje mrežne stranice josipdol.hr učiniti pristupačnima u skladu sa Zakonom o pristupačnosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora Republike Hrvatske (NN 17/19), od 23. rujna 2019., kojim se u nacionalno zakonodavstvo preuzima Direktiva (EU) 2016/2102 Europskog parlamenta i Vijeća o pristupačnosti internetskih stranica i mobilnih aplikacija tijela javnog sektora.

STUPANJ USKLAĐENOSTI

Mrežna lokacija www.josipdol.hr je djelomično usklađena sa Zakonom o pristupačnosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora. Ispunjena je većina zahtjeva europske norme EN 301 549 V1.1.2 (2015-04), ali uz neke iznimke.

NEPRISTUPAČNI SADRŽAJ

Sadržaj naveden u nastavku nepristupačan je zbog sljedećih razloga:

  • Video zapisi nisu pristupačni, odn. ne postoje tekstualni ekvivalent ili titlovi.
  • Postoje greške kontrasta u glavnoj navigaciji i pojedinim dijelovima ove web stranice, no one se mogu riješiti aktiviranjem WP Accessibility Tools dodatka (alata za za pristupačnost koji se aktivira klikom, u gornjem desnom uglu mrežnog mjesta).
  •  istim je omogućeno korištenje fonta pogodnog za osobe s disleksijom

PODIZANJE RAZINE PRISTUPAČNOSTI

Općina Josipdol će provesti korektivne mjere za rješavanje problema nepristupačnog sadržaja svog mrežnog sjedišta u maksimalnoj mogućoj mjeri. Greške kontrasta i promjena veličine fonta riješene su instalacijom WP Accessibility Tools dodatka – alata za za pristupačnost koji se aktivira klikom na ikonu, u gornjem desnom uglu mrežnog mjesta.

Na stranici je omogućena navigacija tipkovnicom kao i gumb za povratak na vrh stranice.

ODRICANJE OD ODGOVORNOSTI

www.josipdol.hr i dalje ulaže napore kako bi neprekidno poboljšavala pristupačnost svoje stranice i usluga u uvjerenju da je naša kolektivna moralna obveza omogućiti neprekidno, dostupno i neometano korištenje osobama s invaliditetom.

Unatoč nastojanjima da sve stranice i sadržaji na www.josipdol.hr budu u potpunosti dostupni, postoji mogućnost da neki sadržaji nisu još u cijelosti prilagođeni najstrožim standardima pristupačnosti, moguće zbog toga jer nije pronađeno ili utvrđeno najprikladnije tehnološko rješenje.

 

OVDJE SMO ZA VAS

Ako imate poteškoća s bilo kojim sadržajem na stranici www.josipdol.hr ili trebate pomoć u vezi bilo kojeg dijela naše mrežne stranice, molimo da nas kontaktirate u uobičajeno radno vrijeme koje je tu dolje navedeno, pomoći ćemo vam sa zadovoljstvom.

PRIPREMA IZJAVE O PRISTUPAČNOSTI

Ova izjava sastavljena je u listopadu 2020. godine. Za pripremu Izjave korištena je metoda samoprocjene.

KONTAKTIRAJTE NAS

Ako želite prijaviti problem u vezi pristupačnosti, imate pitanja ili trebate pomoć, molimo kontaktirajte nas:

  • E-poštom: opcina@josipdol.hr
  • Telefonom: 047 581 298
  • Poštom: Općina Josipdol, Službenik za informiranje , Ogulinska 12, 47303 Josipdol.

POSTUPAK PRAĆENJA PROVEDBE PROPISA

Nadzor nad provedbom Zakona o pristupačnosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora provodi Povjerenik za informiranje Republike Hrvatske.

U slučaju nezadovoljavajućeg odgovora na obavijest ili zahtjev možete se obratiti Povjereniku za informiranje Republike Hrvatske koji provodi inspekcijski nadzor.

Povjerenika za informiranje možete kontaktirati:

  • elektroničkom poštom: ppi@prisupinfo.hr
  • telefonom na broj 0917850408
  • poštom na adresu Zvonimirova 17, 10000 Zagreb (privremena adresa)
  • pristupinfo.hr